Home waxing

Home / Home waxing

Thuis je bikinilijn harsen

Thuis harsen is iets dat elke vrouwen ten minste eens in haar leven zou moeten proberen. De pijn is goed te weerstaan, en je zult versteld staan van hoe makkelijk het is. Het is een stuk goedkoper dan het professioneel te laten doen, en biedt bovendien heel wat meer privacy.

1
Schaf de harsbenodigdheden aan. Als je een harskitje voor je edele delen aanschaft, let er dan op dat die geschikt is voor het harsen van de schaamstreek. Hard blue wax van Starpil (die zonder strips gebruikt wordt) geniet de voorkeur, omdat die beter in staat is om stug haar te plukken. Naast de wax zul je een vochtinbrengende crème voor de gevoelige huid, olie spateltjes, en een wax verwarmer.

2
Maak een plan van aanpak. Hoeveel ga je eraf halen? Welk vormpje wil je? Veelvoorkomende stijlen zijn een driehoekje, een landingsbaantje, een liefdeshartje, of de full Brazilian. Zorg ervoor dat je goed weet waar je op uit bent.

3
Stap onder de douche, en trim je schaamhaar. Douchen zorgt ervoor dat de huid zachter wordt, waardoor de pijn van het harsen beperkt wordt. Dit is bovendien een goede kans om het schaamhaar tot een harsbare lengte (5-8 mm) te trimmen met je scheermesje. Hydrateren met een crème voor de gevoelige delen zal de pijn later ook verminderen.

4
Bereid je voor op het harsen. Kies ervoor om te gaan harsen in een kamer met een bed en een vuilnisbakje. Leg een handdoek op het bed, en zorg ervoor dat je wat kussens hebt om lekker op te liggen. Een lekker bed maakt een enorm verschil.

5
Volg de instructies om de wax te verhitten. De instructies zullen bij elke wax verschillen. Hoe heter de was, hoe meer viscose of “stroperig” die wordt. Je kunt je verbranden aan hete wax, en harde wax is onmogelijk te gebruiken.

6
Controleer de temperatuur. Gebruik een spateltje om een klein beetje wax op je pols te doen. Als de wax te warm is, laat het dan even afkoelen. Herhaal deze stap tot de temperatuur aangenaam genoeg is.

7
Ga er voor liggen. Om al het zichtbare haar te verwijderen is het het beste om op bed te gaan liggen. Zet je voeten plat op de vloer (met gebogen knieën) en houd je benen wat uit elkaar. Je kunt een kussen of wat onder je hoofd leggen, zodat je kunt zien wat je aan het doen bent. Het haar tussen de benen is vaak wat lastiger, en kan wat gymnastiek vereisen voor je er bij kunt.

8
Breng de wax aan. Breng de wax aan met een spateltje. Begin bij de wortel van het haar, en breng het aan met de haargroeirichting mee. Het is verstandig om de wax een klein beetje uit te laten lopen.

9
Verwijder de wax. Ga nu tegen de haargroeirichting in te werk. Zo garandeer je een glad en pijnvrij resultaat. Laat de wax 10-15 seconden zitten (of zo lang op de verpakking staat), of tot de wax kouder en hard geworden is. Als je de wax niet een stukje uit hebt laten lopen, doe dat dan nu. Trek de huid strak door deze met je vingers de andere kant van de wax op te trekken. Pak de wax stevig in je andere hand, en trek er snel aan. Het is belangrijk dat je de wax niet van de huid aftrekt. Je moet de wax parallel aan de huid wegtrekken, terug over het geharste gebied heen. Leg je vrije hand onmiddellijk stevig op het geharste gebied om de pijn te verlichten. De wax zal waarschijnlijk niet alle haartjes verwijderd hebben. Het is echter belangrijk dat je elk stukje huid maar een keer harst—het overgebleven haar dien je dus een andere keer weg te halen. Herhaal het aanbrengen en het verwijderen van de wax over het gebied dat je wilt verwijderen.

Het is nu een goed moment om de overgebleven haartjes weg te plukken met een pincet. Zo garandeer je een glad resultaat. Het ongemak van het plukken zal bovendien niet voelbaar zijn, omdat je meer ongemak ondervindt van het feit dat je je daarnet geharst hebt.

10
Breng olie aan. Olie zorgt ervoor dat overgebleven waxrestjes losgemaakt worden, en zal eventueel ongemak verzachten. Je kunt dit combineren met een lichte massage om de huid te kalmeren. Eventuele roodheid zou binnen ongeveer een uurtje weg moeten trekken.

11
Spoel af (optioneel). Je kunt onder de douche stappen om het gebied schoon te maken, en extra hydratatie aan te brengen. De pijn zou onderhand al weg moeten zijn, en een douche kan zeer ontspannend werken.

12
Pluk de overgebleven haartjes weg. Als er meer dan een paar haartjes overgebleven zijn, wacht dan een paar dagen, en hars je opnieuw. Gebruik twee dagen na het harsen een lichte scrub om ingegroeide haartjes te voorkomen.

Tips
-Een spiegel kan handig zijn voor de moeilijk zichtbare plekjes.
-Gebruik poeder zodra je veel transpireert.
-Neem een uur voor het harsen vast een pijnstiller om de pijn te verlichten.
-Waarschuwingen
-Brandwonden van de wax kunnen ontzettend veel pijn doen. Volg de instructies op de verpakking, en test de wax altijd eerst op je pols.
-Als de wax niet juist aangebracht of verwijderd wordt kunnen de haarzakjes gaan bloeden, kun je blauwe plekken krijgen, of een schaafwond oplopen.
-Benodigdheden
-Vochtinbrengende crème voor de gevoelige huid
-Hard wax
-Spateltjes
-Olie
-Een pincet